October 1, 2021 - March 31, 2022

Polgár Judit vs The WorldFacebook
HU | EN

Magyar Pavilon

Magyarország egyedülálló természeti kincse: a víz

A dubaji expón való magyar megjelenés koncepciója szorosan illeszkedik Magyarország külgazdasági, turisztikai és kultúrdiplomáciai stratégiájához, szakpolitikai célkitűzéseihez. Részvételünk egyedülálló lehetőség diplomáciai, gazdasági, és turisztikai szempontból egyaránt.

Kiállításunk a legfontosabb és legféltettebb természeti kincsünkről, a vízről szól. A látogatók az interaktív installációk és látványos képsorok segítségével ismerhetik meg a termálvíz évmilliókban mérhető hosszú útját. Ezen felül kiemelt figyelmet fordítunk a fürdőkultúránkra, annak esztétikai, rekreációs, gyógyászati és szociális vetületeire – avagy balneológiára -, valamint bemutatjuk Magyarország természeti látnivalóit és turisztikai programlehetőségeit.

A kiállítás tematikájának egyik alapvetése a „water without water”, azaz a víz bemutatása víz használata nélkül. Az érzékekre és az érzelmekre egyaránt ható, interaktív eszközökkel hozzuk átélhető közelségbe gyógy- és termálvizeink egyedülálló gazdagságát, izgalmas világát, melyeket a látogatók egy spirális, lefelé haladó lejtőn, különböző kiállítási tereken áthaladva tekinthetnek meg. A kiállítás záró akkordja a kupolatér, melyet a tágas tér, a sajátos atmoszféra, illetve az izgalmas animált technika tesz egyedi és maradandó élménnyé, ezzel zárva a kiállítást!